Премиерът Бойко Борсов инспектира строителството на Балкански поток“ от хеликоптер. 

...
Премиерът Бойко Борсов инспектира строителството на Балкански поток“ от хеликоптер. 
Коментари Харесай

Борисов провери строителството на „Балкански поток“ от хеликоптер

Премиерът Бойко Борсов инспектира строителството на „ Балкански поток “ от хеликоптер.  

Участъкът, които ревизира министър-председателят е от кранов възел Горни Дъбник до кранов възел Селановци, който е с дължина 45,2 км и е ситуиран на територията на област Плевен. 

" Искам хората да видят какви уреди се вършат " , сподели Борисов. 

„ 150 км към този момент са положени, над 18 000 тръби. Това е  „ Балкански поток ”. От първия ден, в който сме стартирали, откакто направихме изрядни процедури, се строи на цялостна мощ. Няма нова година, няма събота, няма неделя. Какви големи уреди се вършат. И по-късно тръбите се зариват и от горната страна се поставя царевица, жито. Това са 150 км ”, описа той от кабината на хеликоптера.
 
„ Всичко това е с безусловно спазени брюкселски рекомендации. Всичко е пипнато от човешка ръка ”, посочи министър председателят по време на обиколката.



45 минути летим над построен газопровод, на доста места е подземен . Над 400 служащия са тук, доста от тях са италианци. 18 000 тръби, още 3 500 са на бургаското пристанище. На над 215 км са настанени тръбите. Заваряват се по американска технология.  Движим се безусловно по график. От първия ден до момента по над 5 км дневно се работят ”, съобщи малко по-късно пред публицисти Борисов.-->



„ Не инцидентно ние го назоваваме „ Балкански поток ”. Това е общо разбиране, в подтекста на политиката за присъединение на Западните Балкани. Това е узаконено в Брюксел. Уведомил съм турския президент, съветския президент, с цел да са наясно, че това е балкански поток. Те да го назовават както желаят. Винаги съм бил за обща автомагистрала, общ интернет поток, общ газопровод ”, изясни той.

„ Точно и ясно сме оповестили, че на 1 януари сме трансферирали точката на границата с Турция. Старият газопровод е в прелестно положение. С новият поток от Гърция сме построили цялостна диверсификация. Мисля, че ще спазим периодите и към края на май, в случай че не на 13 юни, би трябвало да стане подготвен „ Балкански поток ” , сподели още Борисов.



" Тук се работи и на Нова година. Няма събота, няма неделя. Ще изпратя фотосите на Владимир Путин, с цел да види съветският президент, че се работи в България ", съобщи министър председателят. 



 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР